2021-2022

Képírás Fotószakkör 2021-2022 tanév

Fotószakkörünk a tanév folyamán nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlatokra, sétákra, kiállításlátogatásokra. Az élményszerzés, a tapasztalatszerzés mindig előtérbe került foglalkozásainkon.

Fotósétáink Pécsre korlátozódtak, hiszen a hétközi foglalkozások időtartamára is figyelni kellett (a középiskolásoknál főként a tanulásról szólt a hétközi időszak) vennünk.

 

A belváros bővelkedik kiállításokban. Egy fotós száma „aranybánya” egy ilyen hely. Nemcsak a kiállítást, megnyitót, hanem az érdekes műtárgyakat kiegészítve lehet kreatív fotókat készíteni.

Egy pécsi kreatív fotós elképzelésének megvalósítását nézhettük meg a Coloris fotóstúdió belvárosi műhelyében. Itt írisfotókat készítettek modelljeikről. A szem a lélek tükre, mondják. Tapasztaltuk, hogy az ott készített fotók nagyon különbözőek, egyediek, szépek.

Gyere, lefényképezünk!” fotós gyakorlatunk több évre nyúlik vissza. Egyre több meghívást kap szakkörünk, így ez a szakkör lenépszerűbb tevékenysége.
V. Pécsi Tanuló Város Fesztivál
Fényképezkedés a Mikulással
Riport- és portréfényképezés a Berze Nagy János Művészeti Iskola március 15-i rendezvényén
Nyuszi hopp

Műtermi gyakorlatok. Pillanatnyilag fotóműteremmel nem rendelkezik alapítványunk, így a szakkör műtermi gyakorlatait kisebb nagyobb segítségekkel, ötletekkel, kreatív megoldásokkal oldottuk meg.
A tárgyfotózást szabadtéren, egyszerű eszközökkel (derítőlapok, fényterelők) és kis „mélységélesség” alkalmazásával oldottuk meg. Így készültek „sütifotók”.
A nőnapi portréfotózásnak a helyszínéül szintén szabadtér szolgált. Itt komoly technikát (két akkus vaku, profi DSLR-gép) használtunk.
A hagyományos portréműtermünk LED-világítással volt „felszerelve”, amelyet szakkörtagunk hozta és mutatta be annak működését.

Fotókiállításunk most Pécsbányán, a helyi közösségi házban volt. A szakkör első alkalommal látogatott el a Pécs külvárosában lévő közösségi házba.

TEMATIKA 2021-22