Zero Café Lumiére Filmklub

2010. november 11-én, csütörtökön este 7-kor indul a város legújabb filmklubja, amely a film születésekor természetes közeget, a kávéház hangulatát idézi. Az elmúlt száz év alatt eljutottunk a vetítőtől a projektorig, sok minden változott, de a filmek élvezete iránti igény nem.

Az első vetítésen William Friedkin elfeledett klasszikusát, „A félelem ára” című filmjével nyitjuk eme bizonyos projektoros “kávéházat”. A vetítések ingyenesek.
– Zero Cafe (Pécs, Zrínyi u. 6.)
– a filmet felvezeti: Orosdy Dániel.

William Friedkin: SorcererWilliam Friedkin: A félelem ára
ifdb.hutrailer

4 elkeseredett férfi 2 lerobbant teherautóban 1 veszélyekkel teli vidéken. A szállítmány: nagy mennyiségű robbanóanyag, ami kisebb ütődés vagy hőváltozás hatására velük együtt egy kisebb hegyet is eltüntet a föld színéről. Épeszű ember nem vállalkozik ilyen útra, ám ők nem is teljesen azok. Suicide jockey-k – négy gyarló bűnös, akik bármire hajlandók, hogy elmeneküljenek a számkivetettek földi poklából és saját múltjuk elől. A hetvenes évek ismeretlen klasszikusa: az Oscar-díjas William Friedkin mesterműve, Henri-Georges Clouzot A félelem bére című remekének feldolgozása. Vérfagyasztó akciófilmként és művészi állásfoglalásként egyaránt tökéletes.