el-Lopott idő – Simor Kamilla fotókiállítása

VNA Galéria-Csinos Presszó – Pécs, Váradi Antal utca 8. (2013. február 15. – 2013. március 22.)

A kiállító a következőket írja magáról, kiállításáról:

A kiállításom alaptémája talán kicsit hétköznapi is lehet, maga az idő, azonban ahogy a címből is látszik, kicsit más oldaláról próbáltam megmutatni. Az idő szinte minden jelentését meg próbáltam jeleníteni a képeken. Úgy, mint: pillanat, kicsit hosszabb idő, akár órák, idő mint folyamat, maga az életidő-elmúlás.
A cím arra utal legalábbis az én szemszögemből, hogy gyakran elvesztegetjük az időnket, elpocsékoljuk, vagy éppen nem élvezzük kellően, ezért visszatekintve üresnek érezhetjük azokat az óráinkat, mintha kimaradt volna egy szakasz az életünkből. A képeim erre is próbálnak rávilágítani, többnél photoshop segítségével mutattam meg azokat a dolgokat, amik szinte mindenkivel megtörténnek, megtörténhetnek, mégis sokan nem vesszük észre…

Az idő szempontjából bemutatva magamat: 18 éves vagyok, 4.éve járok a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumába. A fotózást kb. másfél éve kezdtem, többé-kevésbé autodidakta módon, s egyre inkább több számomra már, mint egy hobbi. A fényképezőgépem mára már az egyik nélkülözhetetlen társam :). Ez az első önálló kiállításom.

KIÁLLÍTÁS

MEGNYITÓ