ÉVSZAKOK – Illés Emma fotókiállítása

VNA Galéria Junior – Csinos Presszó (Pécs, Váradi Antal u. 8.)
Megnyitó: 2017. január 26. 18.00
Megnyitja: Kiss Csaba
A megnyitón közreműködik: Mühl Bertalan
A kiállítás 2017. március 30-ig tekinthető meg.

Illés Emma vagyok, harmadéves a Kodály olasz szakán. Jópár éve fotózok már amatőr szinten, de 5-6 évig csak kompakt géppel lőttem képeket: személy szerint ez jót is tett, hiszen így ki tudtam tanulni az alapokat gyakorlatba vitel nélkül is, majd már könny(ebb)en tudtam kamatoztatni azokat az első komolyabb gépemnél.

Tavalyelőtt csatlakoztam a Képírás Fotószakkörhöz, és azóta még jobban az életem részévé vált a fotózás és minden hozzá kapcsolódó egyéb passzió. Legfőképp – mint az látszik is -, természetfotókat készítek, de emellett a makró-, táj- és városfotózás is szerelmem már a kezdetektől fogva; próbálkozom a portréfotózással, melyben sok segítséget biztosít a műterem; és az asztrofotózásba és videózásba is egyre inkább beletanulok.

Minél több különleges helyszínt, nézőpontot és természeti körülményt próbálok kifogni, hogy ezzel újat mutassak: hiszen aki fotós, az minden évszakban és napszakban fotós. Mindig kutatom az újat, a szokatlant, azt, melyet más talán észre sem vesz. Ha látsz a fagyban egy mazochistát hasalni a hóban egy fűszál előtt; ha látsz egy járókelőt fura pózban a tűző napon percekig kimerevedve kamerázni; ha látsz éjszaka a Mecseken járva egy állvánnyal szobrozó fotóst: nos, lehet engem láttál.

Köszönöm a családomnak, hogy próbálnak lépést tartani ezzel az őrült szenvedélyemmel és mindent biztosítanak számomra, köszönöm a szakkörvezetőknek és szakkörtagoknak, hogy bíztatnak és szakmai tanácsokkal látnak el, köszönöm közeli barátaimnak, hogy támogatnak és persze köszönöm a közreműködőknek, akik megszervezték és részt vesznek eme számomra fontos eseményen.

képek:

meghívó
plakát

megnyitó: