¿NOMEN EST OMEN? – Hizsnyik Zsófia fotókiállítása

VNA Galéria Junior – Csinos Presszó (Pécs, Váradi Antal u. 8.)
Megnyitó: 2018. január 25. 18.00

¿ nomen est omen ?

Hisznyik Zsófia vagyok, a Szent Mór iskolaközpont 11. osztályos tanulója, a jelem oviban gomba volt és a jövőm általában kilátástalan.

A fotózás, vagyis az anyagi világ vizuális megörökítése már ovis korom óta leköt, azonban most már némi szakmai tudással is rendelkezem hála a Képírás Fotószakkör tanár és nem tanár urainak, akik többek között megtanították, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

A ¿ nomen est omen ? mondást, miszerint “a nevünkben a sorsunk”, vagy más (és elferdült ) fordítás szerint ” a név kötelez ” azért választottam címnek, mert a képeimen emberek láthatóak, és továbbgondolva sokszor, a hírnév, a külső alapján ítélünk, a cím erre a problémára szeretne rámutatni, szabad-e a szemünknek hinni?

A fotókat a közelmúlt hónapokban készítettem, vagyis készítettük, mivel szerintem egy fénykép, portré elkészüléséhez elengedhetetlen a modell jelenléte, tehát a munka legalább 50%-a az alanyon múlik. De a lényeg a az egymás megértésében és az együtt alkotás képességében leledzik.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített és hozzájárult ennek a kiállításnak a létrejöttében.

Megnyitó: 2018. január 25. 18.00
Megnyitja: Odrobina Tamás
A megnyitón közreműködik: Hoffer Dóra, Számel Soma
A kiállítás 2018. március 30-ig tekinthető meg.

A fotókiállítást a Nemzeti Tehetség Program támogatta.

képek:

plakát
meghívó

kiállításnyitó: